Leusden, Het Palet

Midden in een bestaande woonwijk uit de jaren ’70 in Leusden werd het mogelijk om op een groene schegvormige restruimte, van een voormalige schoollocatie, 22 huurappartementen te realiseren in de sociale sector.

De omwonenden hadden inspraak in de inrichting van de buitenruimte rondom de nieuwbouw. De appartementen zijn gevat in 2 losstaande woonblokken van 2 bouwlagen en zijn voorzien van een flauw hellende kap met bergingen en buitenruimten.

Met de positie van de woonblokken is zoveel mogelijk rekening gehouden met het bestaande groen en het behoud van de ruimtelijkheid die het kavel voorheen aan de wijk bood. Door de woonblokken op een kleine terug liggende plint te plaatsen is het net of deze los komen van het kavel.

De architectonische uitstraling is bewust heel sober gehouden, met een minimaal aantal aan verschillende materialen. Dit geeft het project een mystieke, bijna buitenlandse uitstraling. De appartementen zijn voorzien van zonnecollectoren met lage temperatuurverwarmingssysteem waarbij de CV ketel als naverwarmer werkt. Elk appartement heeft een eigen PV installatie.

Project:
Leusden, Het Palet

Opdrachtgever:
Woningstichting Leusden

Architect:
FIER architecten
Willem-Alex Jansen

6

Foto’s